top of page

Commewijne Tour

Waar ligt Commewijne?

 

Commewijne is een district ten oosten van Paramaribo gescheiden door de Suriname Rivier. Vroeger was Commewijne alleen per boot te bereiken, maar sinds de komst van de “Wijdenboschbrug” in 2000 is het makkelijk om per auto of bus de provincie te bereiken. Commewijne is het gebied van Suriname waar het plantageleven zich heeft afgespeeld, ten tijden van de slavernij. U beleeft de geschiedenis van Suriname opnieuw.

 

 

Wat kunt u er doen?

 

Na opgehaald te zijn van huis of hotel vertrekken we per bus naar de monding van de rivier waar we genieten van een schitterend uitzicht. Hierna rijden we even door naar het fort (openluchtmuseum) waar we een rondleiding krijgen van een gecertificeerde gids.

 

Hierna vertrekken wij per boot naar plantage Frederiksdorp, waar we eerst een wandeling maken door de schitterend aangelegde tuin, en genieten van een uitgebreide maaltijd waarna wij even kunnen relaxen in de hangmat. Na een drankje te hebben genuttigd stappen wij de boot weer in om de tocht te hervatten naar de plantage Mariënburg, waar we een uitleg krijgen over de verwerking van suikerriet naar suiker en alcohol. Voor degenen die geïnteresseerd zijn is er ook een mogelijkheid een bezoek te brengen aan het Kindertehuis Leliëndaal.

  

Wat mee te nemen?

 

Camera/fototoestel, zonnebrandmiddel, muggengel, petje.

 

 

Tijdsduur: 

 

Dagtrip

 

Inbegrepen:

 

Vervoer per bus en boot, tussendoortje en een warme maaltijd, water, stroop en sap zijn aanwezig.

 

v.a. 39,- per persoon

Combinatie met dolfijnentour v.a. 55,- per persoon

bottom of page